Hart van de Brabantse vrijetijd

Van authentieke dorpjes als vestingstad Heusden en Hilvarenbeek tot internationale topattracties als de Efteling en Safaripark Beekse Bergen, Hart van Brabant heeft het allemaal. Uitgebreide wandelroutes door prachtig afwisselende natuurgebieden als de Loonse en Drunense Duinen tot de gezellige stad Tilburg, met een heerlijk dwaalgebied rondom het centrum en gerenommeerde musea als De Pont.

Alles op fietsafstand
Of je nu op zoek bent naar bossen, duinen en vennen, naar een speelboerderij voor de kinderen of een dorpje met een gezellig plein of een heerlijk Bourgondisch Brabants cafeetje: in Hart van Brabant ligt vrijwel alles op fietsafstand. De vele routes door Midden-Brabant staan goed en gemakkelijk aangegeven en gaan dwars door zowel natuur als dorpjes: genoeg afstapmogelijkheden dus. Geniet onderweg van een authentiek Brabants worstenbroodje of van een regionaal gebrouwen biertje zoals het trappistenbier La Trappe.

 

Tilburg
Hart van Brabant is de regio rondom de stad Tilburg. Een gezellige stad met een dorpse sfeer, waar de vele kroegen, musea en andere bezienswaardigheden allemaal op loopafstand van elkaar liggen.  Alles over het verleden van de Textielstad leer je in het TextielMuseum en in het Natuurmuseum loop je tussen de mammoeten en sabeltandtijgers, terwijl liefhebbers van moderne kunst niet om Museum De Pont heen kunnen. De Piushaven ligt midden in de stad; een florerend gebied met veel horeca en mogelijkheden voor recreatie op het water. Tilburg kent ook een rauwe kant; het oude spoorgebied ontwikkelt zich in razendsnel tempo tot een verrassende mix van erfgoed en vernieuwende architectuur. Ruig, rauw en verfijnd!