Wandelen in Brabant

In Brabant kun je heel gevarieerd wandelen. En met het wandelknooppuntennetwerk wordt het je ook nog eens heel makkelijk gemaakt. Het wandelroutenetwerk is een netwerk van mooie bewegwijzerde wandelpaden, uitgestippeld over heel Brabant. Ieder knooppunt van wandelpaden heeft een nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen, creëer je jouw eigen wandelroute. Het netwerk houdt niet op bij de provinciegrenzen. Ook Zeeland, Limburg en een deel van Vlaanderen zijn aangesloten. Opmerkingen of suggesties over routes of routenetwerken stellen wij op prijs. Gebruik hiervoor het meldpunt.

 

Wandel eens een themaroute...

Brabants vennenpad

Natuurgebieden die aan elkaar worden geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Veel natuur en natuurlijk veel Brabantse dorpen met hun watermolens en boerderijen, en oude landbouwnederzettingen.

Het dommelpad

Ruim 120 km wandelen langs de Dommel. Van de bron in Peer (BE) tot de uitmonding in ’s-Hertogenbosch (NL).

Het pelgrimspad

Een bijzonder afwisselende wandelroute tussen ’s-Hertogenbosch en Maastricht, langs historische plaatsen en bedevaartsoorden.

Maak je eigen route met de routeplanner

Download hier de handleiding om je eigen wandelroute te plannenKijk hier voor tijdelijke afsluitingen/omleidingen in het routenetwerk. 

Let op: de printfunctie van de routeplanner werkt helaas niet in Internet Explorer. Tip: gebruik Chrome.

Wandelagenda

Volg ons op social media