Crossroads Brabant 1940|1945:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Noord-Brabant een (inter)nationaal toneel waar mensen uit de rest van Nederland, maar ook uit andere landen, terecht kwamen. Dit was de plek waar levenspaden van mensen elkaar kruisten. Crossroads gaat om het vertellen van deze menselijke verhalen over kruis- of keerpunten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant.

Daarnaast is Crossroads een samenwerkingsverband tussen erfgoedinstellingen in Noord-Brabant en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft het concept van Crossroads een belangrijke rol gegeven in hun programmering. VisitBrabant ondersteunt een marketingconcept waarmee de canon van WOII in Noord-Brabant tastbaar en met meer samenhang verteld wordt en de verhalen (inter)nationaal kunnen worden uitgedragen. Erfgoed Brabant ondersteunt het inventariseren en samenstellen van de canon Brabantse WOII.  NHTV heeft een werkwijze voor stakeholders uitgewerkt.

Crossroads Brabant coördineert een actieprogramma met concrete producten en activiteiten die aansprekend zijn voor verschillende doelgroepen dat eind 2017 gepresenteerd wordt.

Ben je geïnteresseerd in Crossroads 40|45 en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook & Twitter

Crossroads Brabant 1940|1945:
 het raken van mensen van nu met verhalen van toen

Crossroads verhalen

Crossroads projecten

Crossroads Brabant is een initiatief van: