Op zoek naar inspiratie voor een lekker weekendje weg in Nederland? Marloes de Hooge van Travelvalley verbleef onlangs een heel weekend in Eindhoven. Lekker eten, musea bezoeken, een stadswandeling maken, winkelen en natuurlijk heerlijk slapen. Marloes: "Na twee heerlijke dagen in Eindhoven was ik zó verrast door de relaxte sfeer en al die toffe hotspots die hier te vinden zijn!" Je leest er alles over in haar blog Een weekend genieten op de meest hippe plekjes van Eindhoven.

Foto's: Marloes de Hooge

Doe een stadswandeling: design city walk

Marloes: "Het leuke aan deze stadswandeling is dat je zo op plekken komt, die je anders helemaal niet zou ontdekken. Langs de route zijn allerlei design-objecten te vinden zoals gebouwen of bruggetjes, maar je krijgt onderweg ook heel veel tips met leuke adresjes om te stoppen voor koffie, thee, lunch of een borrel."

Op de fiets op bezoek bij Piet Hein Eek

Marloes: "Dichterbij Dutch Design kun je niet komen, want Piet geeft hier zelf regelmatig rondleidingen door zijn eigen werkplaats. Loop je de showroom binnen, dan kun je lekker via de ramen naar binnen gluren."

Hotspots in bruisend Strijp S

Marloes: "Eigenlijk kun je tijdens een weekendje Eindhoven hier wel een hele dag voor uittrekken; wij waren er een ochtend en dan heb je eigenlijk nog lang niet alles gezien."

Dineren en overnachten in Dutch Design

Marloes: "Ben je helemaal klaar met de stadswandeling en zoek je een toffe plek om te dineren, dan is de Kazerne een aanrader die ook perfect past in het thema design. In dit restaurant kun je namelijk dineren tussen de kunst, alsof je in een museum zit."